ΑΙΣΘΗΤΗΡΙΑΚΗ ΟΛΟΚΛΗΡΩΣΗ

Αισθητηριακή ολοκλήρωση: Η αισθητηριακή ολοκλήρωση σε μία απλουστευμένη ωρολογιακά απόδοση είναι μία νευρολογική διαδικασία. Αφορά ολόκληρο το σώμα μας και κατά κύριο λόγο εστιάζεται και επιτελείται από τον εγκέφαλο μας. Είναι η διαδικασία εισροής, επεξεργασίας (αποκωδικοποίηση ) και απόκρισης (συμπεριφορά) σε ένα περιβαλλοντικό ερέθισμα. Είναι μία αυτόματη διαδικασία για την οποία το νευρικό μας σύστημα εκπαιδεύεται καθόλη τη διάρκεια της ζωής μας χωρίς όμως να μπορεί να γίνει εκούσια, με βάση τη θέληση μας, ανάλογα τη στιγμή.

Στη διαδικασία αυτή, μέχρι την ολοκλήρωση της , συμμετέχουν συνήθως όλα τα αισθητήρια όργανά μας (μάτια, αυτιά, δέρμα κτλ) και όλες οι επιμέρους αισθήσεις μας.

Τρείς είναι οι βασικές αισθήσεις που πρωταγωνιστούν στην διαδικασία αιθουσαία (αυτί), ιδιοδεκτική (μυς, τένοντες, αρθρώσεις) και η απτική (δέρμα)

Δυσκολίες ή διαταραχές κατά την αισθητηριακή ολοκλήρωση εμφανίζονται συνηθέστερα στα παιδιά με συμπεριφορές όπως

Στο χώρο μας υπάρχει ολοκληρωμένη αίθουσα αισθητηριακής ολοκλήρωσης, με πλήθος δραστηριοτήτων, εναρμονισμένη με πολύ υψηλά δεδομένα λειτουργίας ανάλογα με αυτά που ορίζονται από τους διεθνείς φορείς αισθητηριακής ολοκλήρωσης.